January 13 2021

Hurmas augļa un biezpiena želejas deserts

Sanāks: 3 porcijas
Uzturvērtība par 1 porciju: 198 / 16,12 / 5,07 / 21,63

Sastāvdaļas:
✔ Hurmas slānis
Gatava hurma – 340 gr (var nogatavināt saldētavā)
Želatīns – 5 gr
Ūdens – 50 ml
Saldinātājs pēc izvēles

✔ Biezpiena slānis:
Biezpiens briketē 5% – 180 gr
Piens 3,2% – 160 ml
Želatīns – 10 gr
Saldinātājs pēc izvēles

🔷Pagatavošana:
Želatīnu ielej ar ūdeni, ļauj tam uzbriest. Karsē uz lēnas uguns, līdz graudi izšķīst, bet neļaujiet tam uzvārīties. Samaliet hurmu ar blenderi biezenī.

Ja miza ir bieza, tad labāk to noņemt. Sajauciet hurmu, želatīnu un saldinātāju. Lej krūzītēs (man ir 3 gab. ar tilpumu 200 ml), ievieto ledusskapī uz 1 stundu.

Biezpiena slānim: ielej 60 ml piena želatīnā, ļauj tam uzbriest. Karsē uz lēnas uguns, līdz graudi izšķīst. Sajauc biezpienu, atlikušo pienu, saldinātāju un sakuļ ar blenderi. Ielejiet želatīnu.
Biezpiena slāni pārlej pāri hurmas slānim. Mēs to ievietojam ledusskapī, līdz tas sacietē.

Labu apetīti!

Autors: @na_pp_natalie

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email