July 12 2020
Griķu kotletes

Griķu kotletes

– 2 vistas filejas (~ 400 grami)
– 60 grami griķu sausā veidā vai 150 vārīti
– 1 sīpols
– 1 burkāns – 3 ķiploka daiviņas
– 1 liela ola
– garšvielu sāls
Mērcei:
– 1 liels tomāts
– 2 ēdamkarotes ar bieza jogurta (vai mīksta biezpiena, vai skāba krējuma)
– glāzi piena
– sāls, garšvielas

  1. Fileju sasmalcina maltā gaļā. Vāra griķus sālītā ūdenī. Smalki sagrieziet sīpolu, rīvē burkānus uz smalkas rīves, ķiplokus izspiežam caur presi.
  2. Sajaucam malto gaļu, dārzeņus, vārītus griķus un olu, pievienojam garšvielas vistas gaļai un kārtīgi samaisām. Formā ieliekam “bumbiņas”. Mērcei visu sajaucu blenderī (tomātu iepriekš nomizoju).
  3. Pārlejam bumbiņas ar mērci (nedaudz virs puses), liekam cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 80C, cepjam 40-45 minūtes.
  4. Ja vēlaties, varat apkaisīt ar rīvētu sieru.

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@nastyunchichik_na_pp

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email