February 27 2020
Gaļas pildījuma paprika

Gaļas pildījuma paprika

Gaļas pildījuma paprika

?Sastāvdaļas:

??Paprika – 10 gab. ⠀
??Rīsi – 0,5 tase⠀
??Svaigas sēnes – 500 gr ⠀
??Burkāni – 1 gab. ⠀
??Sīpoli – 3-4 gab. ⠀
??Augu eļļa – 50-70 g ⠀
??Tomātu pasta – 4 ēd.k. karotes ⠀
??Lauru lapa – 1-2 gab. ⠀
??Ķiploki 1 galva + 1 daiviņa
??Itāļu garšaugu piedeva, timiāns, melnie pipari

 

?Ēdiena pagatavošana:

  1. Nomizo, nomazgā sīpolus, sagriež kubiņos.
  2. Nomizo, nomazgā, sarīvē burkānus uz rupjās rīves.
  3. Liekam uz iepriekš uzkarsētas pannas. Apcep 5-10 minūtes.
  4. Šajā laikā sēnes labi noskalojiet, sagriež mazos kubiņos. Un pēc 5-10 minūtēm pievienojiet sīpoliem un burkāniem, pārklājiet ar vāku, atstājiet sutināties uz lēnas uguns 20 minūtes.
  5. Pēc tam labi noskalojiet rīsus un vāriet tos 10 minūtes, līdz tie ir puspagatavoti  (laiks ir atkarīgs no rīsu šķirnes). Pēc tam notecinaiet ūdeni, pievienojiet garšvielas, ļaujiet atdzist.
  6. Nomazgājiet papriku, iztīriet sēklas, zupas katlā ielejiet nedaudz augu eļļas un viegli apcepiet papriku, lai to miza no visām pusēm būtu brūna. ⠀
  7. Lielā bļodā ielieciet rīsus, burkānus ar sīpoliem un sautētām sēnēm. Sagrieziet uz pusēm svaigu sīpolu un sarīvējiet 1 ķiploka daiviņu, pievienojiet melnos piparus, itāļu garšaugus un visu samaisiet. Piparu pildījums ir gatavs.
  8. Ielieciet visu papriku, ne pārāk cieši katliņā, piepildītu ar pildījumu. Atstājiet vietu augšpusē (kaut kur 0,5 cm)
  9. Pagatavojam mērci pārliešanai. Lai to izdarītu, tomātu pastu atšķaidam 1 litrā ūdens, pievienojam lauru lapu un itāļu garšaugus, pievienojam ķiplociņu pārlejam papriku.
  10. Uzlieciet pannu ar mērci uz uguns, kad mērce sāks vārīties, samaziniet uguni līdz minimumam, pārklājiet pannu ar vāku. Vāriet piparus līdz gatavībai (apmēram 40-50 minūtes).

??Instagram receptes un foto autors: @julialenochkina

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email