June 26 2020
Gaisīgs zemeņu muss

Gaisīgs zemeņu muss

🍃Sastāvdaļas:
💝 200 g sasmalcinātu zemeņu
💝 1 tējk agars
💝 3 ēd.k. l (60 g) kļavu vai cita sīrupu
💝 185 g zīda tofu (nolieta)
💝 1 tējk vaniļas ekstrakta
💝 60 ml akvafabas (aunazirņa šķidrums)
💝 1 tējk laima / citrona sula
💝 šķipsniņa mīlestības

🍃 Pagatavošana:
1️⃣ Katliņā ielieciet sasmalcinātas zemenes.
Pievienojiet agara agaru un kļavu sīrupu.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un ļauj vārīties uz lēnas uguns apmēram 3 minūtes.
2️⃣ Pēc tam lieciet maisījumu blenderī. Apvienojiet tofu, zemeņu maisījumu un vaniļas ekstraktu blenderī (vai virtuves kombainā), kuļam līdz iegūst krēmīgu konsistenci.
Un atstājiet maisījumu blenderī.
3️⃣ Atveriet burku ar aunazirņiem un tīrā un beztauku bļodā ielejiet 60 ml šķidruma (akvabeļu). Sakuliet to ar elektrisko rokas maisītāju 5 minūtes.
Tad pievienojiet citrona sulu vai laima sulu un kuliet vēl 1-2 minūtes.
Kad akvababs ir gatavs, tam jābūt biezam.
4️⃣ Zemeņu maisījumu vēlreiz sajauc blenderī uz dažām sekundēm.
Tad zemeņu maisījumam pievieno saputoto akvafabu un vienkārši samaisa ar lāpstiņu / karoti.
5️⃣ Ielejiet tīrās stikla burkās un lieciet ledusskapī vairākas stundas vai nakti.
Vai arī varat to likt saldētavā 45-60 minūtes.
6️⃣ Dekorē ar svaigām zemenēm un izbaudi! ⠀


📔📸Instagram receptes un foto autors:@elavegan 💜

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email