February 03 2021

Gaisīgās piena kūciņas

Gaisīgas un smalkas kūkas, kuru garša ir gandrīz tāda pati kā oriģinālajam Kinder Pingvean, bet tajā pašā laikā ir daudzkārt veselīgāka. Gatavosim?

Sastāvdaļas (6 gab.)
🔸 Biskvītam:
Ola – 2 gab.
Kefīrs – 100 gr.
Milti – 60 gr.
Kakao – 20 gr.
Cepamais pulveris – 3 gr.

🔸 Mērcēšanai:
Piens / ūdens + medus

🔸Suflē slānim:
Biezpiens – 220 gr.
Krējums saldais 33% – 200 gr.
Želatīns – 7 gr.
Ūdens – 40 gr.
Saldinātājs ekvivalents 100 gr. cukuram

Saldo krējumu var aizstāt ar mīkstu biezpienu -būs mazāk kaloriju.

🔷Gatavošana.
1️⃣ Biskvīta.
Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 C temperatūrai.

Atdaliet olu baltumus no dzeltenuma. Sakuļ dzeltenumus + kefīru līdz pūkainai masai. Pievieno miltus, kakao, cepamo pulveri. Sakuļ baltumus līdz stingrām putām un pievieno maisījumam divos posmos.

Mīklu lej veidnē – man ir kvadrāts 15×15 cm.Cep 25-30 minūtes. Ļauj atdzist, sagriež 2 biskvītos un iemērc ar medu un ūdeni.

2️⃣Suflē.
Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest.

Biezpienu sakuļ blenderī, saldo krējuma sakuļ līdz viendabīgai masai. Krējumu sakuļ līdz mīkstām putām, pievieno biezpienu un saldinātāju.

Želatīnu izkausē mikroviļņu krāsnī (~ 15 sekundes), nedaudz atdzesē un pievieno maisījumam.

3️⃣ Uz formas dibena ielieciet pirmo biskvītu, pēc tam biezpiena masu, pārklājiet ar otro biskvītu.

Ielieciet ledusskapī 1,5-2 stundas, pēc tam atdzesējiet kūkas.

Uzturvērtība par 100 gr .: 235/13/14/12.
Kopā – 650 gr.
1 gab ~ 110 gr.

 

Autors: @ sofi.cooks

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email