May 14 2020
Dietiskie eklēri

Diētiskie eklēri

🛒Sastāvdaļas:

Mīklai: ⠀
👉🏻100 gr miltu (50/50 rīsu + kukurūzas) ⠀
👉🏻3 tējk eļļas (man ir olīvu, var aizstāt ar saldkrējuma sviestu) ⠀
👉🏻100 ml ūdens ⠀
👉🏻100 ml piena ⠀
👉🏻2 gab olas ⠀
👉🏻saldinātājs pēc garšas ⠀
👉🏻šķipsniņa sāls

Krēmam:
👉🏻50 gr krēmsiera ⠀
👉🏻80 gr mīkstais biezpiens ⠀
👉🏻saldinātājs pēc garšas

Šokolādes pārklājumam:
👉🏻30 gr tumšās šokolādes (man ir bez cukura) ⠀
👉🏻60 ml piena ⠀

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1.Katliņā ielej ūdeni un pienu, pievieno sviestu, sāli, saldinātāju un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai
2. Pamazām pievienojiet izsijātus miltus, rūpīgi samaisot, lai mīkla būtu viendabīga. Tālāk mēs liekam mīklu citā traukā un ļaujam tai atdzist 5 minūtes
3.Pievienojiet vienu olu vienlaikus, labi sakuliet ar mikseri, otro labāk pievienot uz pusēm, lai nepārspīlētu. Mīklai vajadzētu būt kā biezam skābajam krējumam un saglabāt formu
4. Mēs izvietojam eklērus uz pergamenta papīra, izmantojot konditorejas maisiņu.
5. Cepiet uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 ° C 40 minūtes līdz zeltaini brūnai garoziņai. Neatveriet durvis cepjot, lai eklēri nenoplok.
6. Atdzesējiet gatavos eklerus atvērtā cepeškrāsnī, pretējā gadījumā strauja temperatūras pazemināšanās dēļ tie var kļūt plakani.
7. Krēmam samaisiet visas sastāvdaļas un sakuliet līdz gludai masai. ⠀
8. Atdzesētajos ekleros pievienojiet pildījumu, izmantojot konditorejas maisiņu vai konditorejas šprici. ⠀
9. Šokolādes pārklājumam uzkarsējiet pienu, bet nevāriet! Pievienojiet šokolādi un visu samaisiet. ⠀
10. Pārlejiet mūsu eklerus virsū ar šokolādes glazūru. ⠀
11. Ielieciet eklērus ledusskapī uz 30 minūtēm


📔📸Instagram receptes un foto autors:@ masha.moryleva

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email