May 25 2020
Diētiski sulīgā burkānu kūka

Diētiski sulīgā burkānu kūka

🛒Sastāvdaļas:

Biskvītam:
👉🏻Burkāni 150 gr.
👉🏻Apelsīns 1 gab.
👉🏻Milti p/g 200 gr.
👉🏻Kefīrs 100 gr.
👉🏻Soda 1/2 tējk
👉🏻Olas 3 gab.
👉🏻Garšvielas (kanēlis, ingvers, muskatrieksts)
👉🏻Cukurs. (medus, jebkāds pēc izvēles saldinātājs)

Krēmam:
👉🏻Filadelfijas vieglais vai cits siera krēms 200 gr.
👉🏻Dabīgais bezpiedevu jogurts 200 gr.
👉🏻Cukurs. (medus, jebkāds pēc izvēles saldinātājs)

Aplaistīšanai:
👉🏻Apelsīnu sula 250 ml.

🍴Ēdiena pagatavošana:K

Gatavojam biskvītu:
1. Sarīvē burkānus un apelsīna miziņu.
2. Smalki sagrieziet apelsīnu.
3. Sajauciet rīvētus burkānus, mizu un apelsīna mīkstumu.
4. Pievienojiet kefīru, soda, saldinātāju, garšvielas un miltus.
5. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem.
6. Pievienojiet dzeltenumus burkāniem.
7. Sakuliet baltumus līdz stingrām putām.
8. Uzmanīgi pievienojiet mīklai.
9. Cep 180C 40 minūtes.

Krēms:
10.Sajauciet krējumu ar jogurtu un cukuru. un sakuliet ar blenderi.
11. Sagrieziet gatavo biskvīta kūku 2 – 3 daļās.
12. Mērcējiet apelsīnu sulā.
13. Smērējiet katru kūku ar krēmu, pārklājiet arī sānus un augšpusi.
14. Lieciet ledusskapī uz nakti.

 

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@nastenox

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email