June 20 2020
Diētiskā zemeņu torte

Diētiskā zemeņu torte

🛒Sastāvdaļas:

🥮 Biskvītam (forma 16 cm):
👉🏻olas 3 gab
👉🏻milti 80 g (rīsu, kukurūzas vai kviešu)
👉🏻piens 40 ml
👉🏻cepamais pulveris 4 g
👉🏻saldinātājs pēc garšas

🍦Krēmam:
👉🏻biezpiens 5% 300 g
👉🏻Grieķu jogurts 100 g
👉🏻2 vidējas zemenes
👉🏻saldinātājs pēc garšas

Pārklāšanai un dekorēšana:
👉🏻Zemeņu 250 g
👉🏻želatīns 10 g
👉🏻ūdens 50 ml
👉🏻ķiršu sula 50 ml (sulas vietā jūs varat paņemt 100 ml ūdens + piliens sarkanās krāsas)

🍴Ēdiena pagatavošana:
1. Gatavo biskvītu: sakuliet dzeltenumus ar saldinātāju, līdz tie kļūst gaisīgi. Pievienojiet pienu un samaisiet. Izsijāt miltus ar cepamo pulveri. Sanāks bieza mīkla
2. Saputojiet baltumus līdz stingrām putām un pievienojiet mīklai. Maisa, līdz gludai konsistencei. Cep 20 minūtes temperatūrā 170 grādos.
3. Krēmam biezpienu, jogurtu, zemenes un saldinātāju samaliet ar blenderi. Pirms kūkas salikšanas kopā mēs to ielakm ledusskapī.
4. Sajauciet zemenes, želatīnu, sulu un ūdeni. Liekam uz uguns, līdz želatīns izšķīst un atstāj atdzist līdz istabas temperatūrai.
5. Savāc kūku kopā (vislabāk to darīt formā). Biskvīts-krēms- sagrieztas zemenes-krēms-biskvīts. Kūku pārklāj ar pārējo krēmu un 15 minūtes liek saldētavā.
6. Uz atdzesētas kūkas ielej mūsu želeju, izlīdzina un liekam ledusskapī uz  2-3 stundām.

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@ yakovleva.l.d

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email