February 29 2020
Diētiska šokolādes-biezpiena kūka ar kafijas un vaniļas notīm

Diētiska šokolādes-biezpiena kūka ar kafijas un vaniļas notīm

Diētiska šokolādes-biezpiena kūka ar kafijas un vaniļas notīm

🛒Sastāvdaļas (forma D = 21 cm.):

Biskvītam:
👉🏻4 olas
👉🏻Kefīrs – 150 ml
👉🏻Soda-2/3 tējk
👉🏻Saldinātājs (medus, stēvija)
👉🏻Kakao – 1 ēd.k.
👉🏻Milti (man ir kukurūzas + rīsu) -150 gr

Krēmam:
👉🏻Biezpiens (mīksts, man ir 0%) – 375 gr
👉🏻Saldinātājs (medus, stēvija)

Sufflē:
👉🏻Biezpiens (mīksts) -375 gr
👉🏻Želatīns (ātri briestošs) -5 gr
👉🏻Piens-125 ml
👉🏻Saldinātājs (medus, stēvija)
👉🏻Vanilīns – naža gala

Mitrināšanai:
👉🏻Espresso kafija ~ 40 ml

 

🎂Ēdiena pagatavošana:

🔸 Gatavojam suflē:
1.   Katliņā sajauc pienu, želatīnu, saldinātāju, vaniļu. Karsē, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis (neuzvāra).
2.  Sakuliet pagatavoto maisījumu ar biezpienu, ielejiet veidnē (ieteicams izmantot tāda paša diametra silikona veidni, kas paredzēta kūkām).
3.  Liek ledusskapī uz 2 stundām.

 

🔸 Gatavojam biskvītu:

  1. Pa šo laiku gatavojam biskvītu.
  2. Kefīru sajauc ar sodu. Izsijā miltus.  Miltus, kakao un saldinātāju pievienojam klāt kefīram
  3. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem. Pievienojiet dzeltenumus kefīra maisījumam.
  4. Sakuļ olu baltumus līdz stingrām putām.
  5. Viegli iecilājiet kefīra maisījumā.
  6. Mīklai ir jābūt ļoti gaisīgai.
  7. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem kamēr biskvīts ir sauss un izcepies (ja kūkā iesprauž zobu bakstāmo, ta, jābūt sausam).
  8. Jūs varat cept visu mīklu uzreiz vai sadalīt to vairākās daļās un cept pārmaiņus. Es dalu daļās, cepjot 3 atsevišķus biskvītus.

🔸 Gatavojam krēmu:
1.  Sajauc visas sastāvdaļas.
2.  Mēs pagatavojam espresso kafiju.

🔸Saliekam kūku:
1. Uz šķīvja mēs ieliekam biskvītu, apsmērējam ar kafiju, uzklājam krēma kārtu, uzliekam biskvītu, apsmērējam ar kafiju, nedaudz krēma, suflē, nedaudz krēmaa, biskvīts, apsmērējam ar kafiju, ar atlikušo krēmu apsmērējam kūku no sāniem un augšas.
2. Rotājam pēc vēlēšanās (apsmērēšanai izmantoju valriekstu pastu + nedaudz ūdens, rīvētu šokolādi un riekstus).
3. Kūku ievietojam ledusskapī uz nakti, lai tā kārtīgi sasūcās.

 

✅KBZHU uz 100 gr 13-3-10-129

📔📸Instagram receptes un foto autors: @eleonora.kravchenko

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email