July 09 2020
Diētiskā putna piena kūka

Diētiskā putna piena kūka

Kūkas pamatnes sastāvdaļas:
– milti 150 gr (man ir 125 kukurūzas un 25 auzu)
– ola 1 gab
– augu eļļa 2 ēdamkarotes
– piens 4 ēd.k. (Man ir 1,5%)
– šķipsniņa sāls
– saldinātājs pēc garšas (man ir 2 kausiņi fitparad)

Visu samaisa.
Jums vajadzētu iegūt biezu mīklu, kas nelīp pie rokām.
Man ir augsta forma ar diametru 26cm, bet, ja tā ir mazāka, tā būs pat labāka. Es apakšā un sānos ievietoju pergamenta papīru, iepriekš eļļojot veidlapu ar saulespuķu eļļu, lai papīrs pieturētos pie formas.
Mīklu sadalīt formā, izveidojot malas – ir svarīgi, lai mūsu suflē vēlāk neplūst pāri malām!
Rezultātā man iznāca ļoti plāns kūkas pamatnes slānis.

Cep cepeškrāsnī 180 ° 15 minūtes.
Izņemam un atdzesējam formā.

Sastāvdaļas suflē “Putna piens”:
– skābais krējums 600g (man ir 15%)
– saldinātājs pēc garšas (man ir cukurs 5 ēdamkarotes)
– tūlītējais želatīns 10g
– puse glāzes ūdens

Ielejiet želatīnu ar ūdeni un uzlieciet uz uguns līdz pilnīgai izšķīdināšanai, nepārtraukti maisiet.
Neuzvāram!
Sajauciet skābo krējumu ar saldinātāju, pēc tam nelielā strūkliņā ielejiet nedaudz atdzesētu želatīnu. Labi samaisam.
Tad ielej mūsu suflē veidnē un liek uz nakti ledusskapī.

Mēs to izņemam no formas, noņemiet pergamentu un rotā pēc vēlēšanās.

 

??Instagram receptes un foto autors: @ulyana_er

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email