June 29 2020
Diētiskā medus tortes versija

Diētiskā medus tortes versija


Gatavošanas laiks – 1,5 stundas.
Kūkas svars ir 675 grami.

Sastāvs:
Biksvītam:
🔸 Milti – 150 gr. (Man ir rīsu 110 gr. + Kukurūzas 40 gr.)
🔸Medus – 50 gr.
🔸 Sviests – 20 gr.
🔸 Mīkstais biezpiens (0%) – 40 gr.
🔸 Ola – 1 gab.
🔸 Cepamā soda – 1/2 tējk

Krēmam:
🔸 Mīkstais biezpiens 0% – 470 gr. (Man ir 170 gr. 5% un 300 gr. 0%)
🔸 Saldinātājs. (stēvija vai pēc izvēles jebkurš)

Ēdiena gatavošana:
🔹 Izkausējiet medu un eļļu ūdens vannā, nepārtraukti maisot. Pievienojiet sodu, turpiniet sajaukt. Masai vajadzētu palielināties apjomā, pēc tam noņemiet no uguns. Ļauj nedaudz atdzist, 3-5 minūtes.
🔹 Pievienojiet maisījumam olu un mīksto biezpienu, samaisiet. Tad ielej miltus un mīca elastīgu mīklu, kas nelīp pie rokām.
🔹 30 minūtes lieciet mīklu ledusskapī.
🔹 Sadaliet 7 vienādās daļās, izrullējiet ļoti plānus apļus. Sagrieziet kūkas ar šķīvja formas palīdzību (15 cm). Atstājiet atgriezumus tieši uz cepešpannas, tie būs nepieciešami apkaisīšanai. Cepiet biskvītus 4-5 minūtes 180 grādos.
🔹 Sajauc visas krēma sastāvdaļas un savāc kopā kūku, pārmaiņus liekot biskvītu un krēmu. Lai apkaisītu kūku ar atgriezumiem, samaļam tos blenderī drupatās.
🔹Ielieciet kūku ledusskapī, vismaz uz pārs stundām, vēlams, pat nakti.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@ sofi.cooks

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email