July 11 2020
Dārzeņu frittata

Dārzeņu frittata

Sastāvdaļas:
🥗 piens 100 ml
🥗cukīnī 200 grami
🥗 sīpols
🥗 zaļie zirnīši 100 grami
🥗 ķiploku 2 daiviņas
🥗4-6 olas
🥗 paprika 1 gab
🥗3 ēd.k olīveļļas
🥗Rīvēts siers 50 grami
🥗 sāls, pipari un citas garšvielas pēc garšas
PS: jūs varat ņemt jebkurus dārzeņus, zaļumus pēc saviem ieskatiem 🌿

Ēdienu gatavošana:
1. Dziļā bļodā samaisiet olas, pievienojiet pienu nelielās porcijās, labi sakuliet ar putojamo slotiņu. Nomazgājiet un nosusiniet cukini un saldos piparus. Pipariem iztīrītu sēklu starpsienu, cukini arī iztiram. Sagrieziet dārzeņus mazos gabaliņos.
2. Nomizojiet un smalki sagrieziet sīpolu. Nomizojiet un sasmalciniet ķiplokus, izspiediet caur presi vai sasmalciniet ar nazi.
3. Uzkarsē olīveļļu pannā un, nepārtraukti maisot, viegli apcep tajā saldos piparus un cukīnī. Samaisiet sasmalcinātos sīpolus un apcepiet vairākas minūtes. Pievienojiet zirņus un sagatavotos ķiplokus un cepiet, maisot uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes. Sāls un pipari.
4. Pārlejiet dārzeņus ar olu-piena maisījumu un cepiet 4 minūtes uz vidējas uguns. Izmantojot šķīvi, pagrieziet fritattu uz otru pusi, lai pagatavotu to vēl 3 minūtes. Apkaisam beigās ar rīvētu sieru.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@your_sweet_fit

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email