June 29 2020
Cinnabons jeb kanēļa rullīši

Cinnabons jeb kanēļa rullīši

Sastāvs:
🔸200 ml piena (silta)
🔸 rauga paciņa, 11 gr
🔸 2 olas
🔸1 tējk sāls
🔸4 glāzes miltu, kopā 600 g
🔸0,5 tases cukura
🔸 1 paciņa vaniļas cukura
🔸3 pilnas ēdamkarotes sviesta (mīksts, bet ne šķidrs)

Ēdiena pagatavošana:
🔹 Ielejiet raugu siltā pienā. Atsevišķi sakuliet 2 olas līdz putām un pievienojiet klāt pienam un raugam, šeit arī 0,5 tases cukura, paciņu vaniļas cukura, 3 ēd.k sviesta.
🔹 Atsevišķā bļodā izsijāt miltus, sajauciet ar sāli un apvienojiet ar šķidrajām sastāvdaļām.
🔹Mīciet mīklu, ja tā pielīp pie rokām, nesteidzieties pievienot lielu daudzumu miltu, nedaudz ielejiet uz rokām un mīciet tālāk.
🔹Mīklu pārklājam ar dvieli, uz stundu noliekam siltā vietā. Jūs varat ievietot cepeškrāsnī uz 5-10g, mīkla pacelsies ātrāk.

🔹 Mīklu sadalām 2 daļās, nedaudz apkaisām galdu ar miltiem, izrullējam katru daļu 3-5 mm biezā kārtā, ieziežam ar sviestu, tai vajadzētu būt mīkstai, apmēram 2 ēd.k.
🔹Iepriekš aplejiet rozīnes ar verdošu ūdeni, lai tās kļūtu mīkstākas, noteciniet ūdeni un izklājiet tās uz papīra dvieļiem, lai tas būtu sauss. Mēs izklājam rozīnes uz mīklas un apkaisam ar cukuru. Cieši sarullējiet rullī! Bet nevajag saplacināt☝️
🔹 Sagriež 2-3 cm biezumā.
🔹 Pārklājam cepešpannu ar cepamo papīru, nelielā attālumā viens no otra izklājam mūsu kanēļa rullīšus. Mēs ievietojam uzkarsētā cepeškrāsnī 160 ° temperatūrā un cepjam 45 minūtes.

Mērcei:
Es paņēmu vienkāršāko variantu. 250 g skāba krējuma 25% un paciņa ar 60 g pūdercukura. Sajauciet un pārlejiet ar to  kanēļa ruļļus.

 

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@ alenka.morozik

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email