February 23 2022

Čillī pupiņu sautējums Meksikāņu gaumē

🔷SASTĀVDAĻAS:
Malta liellopa gaļa – 500 g
Tomāti – 2 gab.
Sarkanie saldie pipari – 2 gab.
Liellopa buljons (ūdens) – 400 ml
Sīpols – 1 gab.
Ķiploki – 2 zobi.
Sarkanās konservētas pupiņas – 400 g
Tomātu pasta / kečups – 50 g
Cukurs – 1 tējk
Malta paprika – 1 tējk
Malti melnie pipari – pēc garšas
Malti čili pipari (pēc izvēles) – 1 tējk
Sāls – pēc garšas

🔷 SAGATAVOŠANA:
🔸 Pagatavo dārzeņus: sagriež kubiņos saldo piparu un sīpolu 🧅, sasmalcina ķiplokus.
🔸 Tomātus 🍅 nomazgājiet un izdariet iegriezumu pie astes. Iemērciet karstā ūdenī uz 30 sekundēm un uzmanīgi noņemiet mizu. Noņemiet mizu un sagrieziet.
🔸Dziļā pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas uguns apcep sīpolus, līdz tas ir caurspīdīgs un mīksts.
🔸 Pievieno piparus un ķiplokus, kārtīgi samaisa un, ik pa laikam apmaisot, sautē 3-5 minūtes.
🔸 Palielina uguni un pievieno malto gaļu, apcep līdz brūnai krāsai, nepārtraukti maisot un laužot maltās gaļas kunkuļus.
🔸 Kad maltā gaļa pilnībā izcepusies, pievieno buljonu/ūdeni, tomātus, tomātu pastu/kečupu, papriku, maltus melnos piparus, cukuru, sāli un sarkanos piparus (pēc izvēles). Kārtīgi samaisa. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina siltumu, uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 10-15 minūtes.
🔸 Pupiņas noskalo un pievieno gaļai, pārklāj un atstāj uz mazas uguns vēl 8-10 minūtes
🔥 Ēdienu pasniedz karstu dziļās bļodās. Labu apetīti.

 

Autors: @pp_victoria

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email