March 04 2020
Burkānu torte ar riekstiem

Burkānu torte ar riekstiem

Burkānu torte ar riekstiem

🛒Sastāvdaļas:⠀⠀⠀
👉🏻Burkāni 150 g (vidēji 2 gab.)
👉🏻Augu eļļa (kokosriekstu) 15 ml.
👉🏻Kviešu milti p/g 170 g
👉🏻Olas 3 gab.
👉🏻Kefīrs 1% 100 ml
👉🏻Mīkstais biezpiens 5% 250 g (2 iepakojumi)
👉🏻Saldinātājs – Stevija pēc garšas (var aizstāt ar pūdercukuru)
👉🏻Cepamais pulveris 1 tējk
👉🏻Kanēļa 1/2 tējk
👉🏻Muskatrieksts 1/3 tējk
👉🏻Viena apelsīna miziņa
👉🏻Valrieksti 40 g
⠀⠀⠀

🍴Ēdiena pagatavošana:

  1. Sarīvē burkānus.
  2. Smalki sagrieziet valriekstus un pāris minūtes apcepiet sausā pannā.
  3. Sakuliet olas ar augu eļļu, pievienojiet kefīru, cepamo pulveri un saldinātāju.
  4. Pamazām pievienojiet miltus un sajauciet visu tā, lai nebūtu gabaliņu.
  5. Pievienojiet sarīvētus burkānus, kā arī kanēli, saldinātāju, muskatriekstu, miziņu, valriekstus 30 gr, 10 gr valriekstu atstāsim dekorēšanai.
  6. Ielieciet iegūto mīklu veidnē (16cm), eļļotā vai pārklātā ar pergamentu cepšanai un 40 minūtes cepiet cepeškrāsnī 180 °, gatavību pārbaudīt ar sērkociņu.
  7. Izņemiet gatavo biskvītu no cepeškrāsns, pārklājiet to ar dvielīti un atdzesējiet.
  8. Kad biskvīts atdzisis, sagriežam to divās daļās.
  9. Gatavojam krēmu – sajauciet mīksto biezpienu un saldinātāju.
  10. Apakšējo biskvītu iesmērējiet ar krēmu, izveidojiet kūku, virsū lieciet otru biskvīta kārtu, apkaisam ar riekstiem un uz vairākām stundām ievietojam ledusskapī.

 

❎KBZhU 100 g., 187/8/8/23

📔📸Instagram receptes un foto autors: @pp_mari_food

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email