September 12 2021

Burkānu kekss ar āboliem un grieķu riekstiem

🔷 Sastāvdaļas:
– 140 g burkānu
– 130 g kviešu miltu
– 110 g cukura
– 60 g augu eļļas
– 3 olas
– 200 g ābolu (3 vidēji āboli bez iekšām)
– 40 g valriekstu
– 1 tējk ar kaudzi cepamā pulvera
– 1 tējk kanēlis
– 2 šķipsniņas sāls.

Ēdienagatavošana:
Nomizojiet un sarīvējiet burkānus vai sasmalciniet blenderī. Ar nazi viegli sasmalciniet riekstus un nedaudz apcepiet.
Āboliem sagriež serdi un sagriež apmēram 0,5-1 cm biezās šķēlēs.Ja tie ir mājas āboli, tad mizu var atstāt.
Olas ar cukuru sakuļ ar mikseri 7-8 minūtes, plānā strūklā pievieno eļļu un vēl nedaudz sakuļ.
Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru. Ja tā ir silikona, tad nevajag. Sajauciet miltus ar cepamo pulveri, sāli un kanēli. Ātri samaisiet miltu maisījumu ar lāpstiņu līdz olām, un pēc tam burkānus ar riekstiem (varat nedaudz atstāt pīrāga virsai) .
Mīklu lej veidnē, ar malu cieši liek virsū ābolus, nedaudz tos iegremdējot mīklā, un pārkaisa ar riekstiem, ja ne visi ir iejaukti jau mīklā.
Cep cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 170 grādos, apmēram stundu. Burkānu keksa cepšanai nepieciešams ilgs laiks. Ja jūsu forma ir 20 cm, tad varat pārbaudīt kūku pēc 50 minūtēm.

 

Autors: @olesiapostupkina

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email