July 29 2022

Burkānu biezpiena kūka ar citrona krēma kārtiņu

🔷 Nepieciešams pamatam:
🥕 Olu baltums -2 gab
🥕 Burkāns – 150 gr
🥕 Auzu klijas – 90 gr
🥕 Rīsu milti -30 gr
🥕Kefīrs 1% -150 ml
🥕 Saldinātājs – pēc garšas

🔻 Biezpiena slānim:
🍰 Olas dzeltenums – 2 gab
🍰 Biezpiens 0,2% -400 gr
🍰Kefīrs 1% -150 gr
🍰 Kukurūzas ciete – 10 gr
🍰 Citrona miziņa – no 1/2 gab
🍰Saldinātājs pēc garšas

🔻 Citronu krēmam:
🍋 Piens 1,8% -150 ml
🍋 Kukurūzas ciete – 10 gr
🍋 1/2 citrona miziņa
🍋Saldinātājs – pēc garšas

🔷 Gatavojam:
• Burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Tam pievieno kefīru, olbaltumvielas, auzu klijas, saldinātāju, miltus, saldinātāju Sajauc. Liek veidnē (man silikona 16 cm), cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.

• Biezpiena slānis. Biezpienu saputo ar kefīru, saldinātāju, dzeltenumiem, cieti. Sarīvē citrona miziņu un pievieno pusi. Sajauc.

• Izņemiet burkānu kūku no krāsns. Virsū uzklājiet siera kārtu.

• Cepeškrāsnī izveido ūdens vannu: ielej ūdeni cepešpannā un ievieto tur veidni ar biezpiena masu, cepešpannu liek uz 180 * C sakarsētā cepeškrāsnī uz 40 minūtēm.

• Citronu krēms. Katliņā lej pienu,pievieno saldinātāju,citrona miziņu un cieti,kārtīgi samaisa un liek uz uguns,vāra līdz sabiezē.Siera kūku izņemam no cepeškrāsns un iesmērējam ar krējumu. Pa virsu uzkaisīju arī granolu, zemesriekstu sviestu un mellenes, bet tas nav vajadzīgs 😉

kayfovogo
Apetīte
🤍

Autors: @ninosita_911

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email