March 11 2020
Brīnumainais kekss

Brīnumainais kekss

Brīnumainais kekss

🛒Sastāvdaļas(2 gab.):

👉🏻2 āboli
👉🏻2 bumbieri
👉🏻100 ml apelsīnu sula
👉🏻200 ml ruma vai brendija
👉🏻500 gr žāvētu augļu (man ir dzērvenes, žāvēti aprikozes, vīģes, žāvētas plūmes, ķirši, rozīnes)
👉🏻Vaniļas pāksts vai vanilīns

Mīklai:
👉🏻200 ml piena
👉🏻miziņa 1 apelsīna
👉🏻135 g mīkstināta sviesta
👉🏻190 g šķidra medus
👉🏻2 olas
👉🏻160 g miltu (man ir kviešu p/g)
👉🏻90 g maltu mandeļu miltu
👉🏻1 šķipsniņa sāls
👉🏻10 g cepamā pulvera
👉🏻4 g ingvera pulvera
👉🏻7 g kanēļa pulvera
👉🏻2 g muskatrieksta
👉🏻Rieksti dekorēšanai

 

🍴Ēdiena pagatavošana:
1. Ābolus un bumbierus sagriež mazos kubiņos, nomizojot mizu. Aplejiet ar sulu un sautējiet 10 minūtes. Pievienojiet žāvētos augļus. Pievienojiet rumu un atstājiet vismaz uz nakti ievilkties.
2. Izsijāt visas sausās sastāvdaļas.
3. Sakult sviestu ar medu līdz krēmveida konsistencei. Pakāpeniski pievienojiet olas, sakuliet.
4. Pārmaiņus pievienojiet pienu un sausās sastāvdaļas, maisot ar lāpstiņu.
5. Pašās beigās sajauciet žāvētos augļus ar rumu kopā ar pagatavoto masu.
6. Ielieciet masu veidnēs un cepiet pie 180 gr 50-60 minūtes.
7. Atdzesē, ietin folijā.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @lanaoky

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email