May 15 2020
Biezpiena smalkmaizītes ar āboliem

Biezpiena smalkmaizītes ar āboliem

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻200 g biezpiena iepakojumā
👉🏻1 ola
👉🏻2 ēd.k. auzu milti
👉🏻2 ēd.k. rīsu milti
👉🏻Šķipsniņa sāls
👉🏻Saldinātājs pēc garšas
👉🏻1/3 tējk cepamais pulveris

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Biezpienu sajauc ar olu, pievieno sāli, saldinātāju, cepamo pulveri, samaisa
2. Pamazām ielieciet miltus un mīciet mīklu, lai tā neliptu pie rokām

❗️ Ja tā pielīp, pievienojiet nedaudz vairāk miltu (tas viss ir atkarīgs no biezpiena mitruma), varat pievienot 1 ēd.k. eļļas (kokosriekstu/ saldkrējuma / olīvu) būs vēl garšīgāk un mīkla būs vairāk vijīga, bet es gribēju diētiskāku variantu, tāpēc gatavoju bez sviesta.

3. No mīklas veidojam bumbiņu un liekam ledusskapī uz 30 minūtēm
4. Nekavējoties satiniet uz silikona paklāja vai pergamenta papīra.

❗️Ņemiet vērā, centies gatavot tā, lai smalkmaizītes apakša nebūtu pārāk plāna.

5. Izliekam pildījumu centrā, nedaudz izveidojam malas (man ir plānās šķēlēs sagriezts ābols un tējkarote kanēļa)
6. Mēs ievietojam maizīti krāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem 25-30 minūtes.
7. Gatavo būlciņu nedaudz pārlej ar kļavu sīrupu

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@ yana_prav.pit

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email