May 21 2020
Biezpiena rulete ar aprikozēm

Biezpiena rulete ar aprikozēm

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻3 olas, šķipsniņa sāls,
👉🏻10 grami kukurūzas cietes,
👉🏻30 grami vājpiena pulvera,
👉🏻5 grami cepamā pulvera,
👉🏻1 grams vanilīna
👉🏻100 grami žāvētu aprikožu,
👉🏻50 grami mīksta 5% biezpiena,
👉🏻50 grami 0,5% piena,
👉🏻10 grami 70% šokolādes,
👉🏻saldinātājs pēc garšas.

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Atdaliet olu baltumus no dzeltenumiem, olbaltumiem pievienojiet šķipsniņu sāls un sakuliet līdz stingrām putām.
2. Dzeltenumiem pievieno kukurūzas cieti, vājpiena pulveri, cepamo pulveri, vanilīnu, saldinātāju un visu saputo ar mikseri līdz gludai konsistencei.
3. Viegli samaisiet olbaltumvielas iegūtajā maisījumā.
4. Pārklājiet cepešpannu ar silikona paklāju vai foliju / pergamentu, ielieciet mīklu taisnstūra formā ar ēdamkaroti, izlīdziniet to voienmērīgā biezumā un cepiet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem 5-7 minūtes, līdz tā ir brūna.
5.Izņemiet biskvītu no cepeškrāsns, pāris minūtes atdzesējiet, pēc tam nolieciet dvieli uz galda, pārlieciet biskvītu uz dvielīša,  sarullējiet biskvītu rullītī un atstājot to atdzist dvielī.
6. 5–10 minūtes iemērciet žāvētus aprikozes verdošā ūdenī, pēc tam sajauciet žāvētus aprikozes, mīksto biezpienu, pienu, saldinātāju un visu sasmalciniet blendera traukā.
7. Atveram atdzesēto biskvītu, izklājiet pildījumu un saritieniet atpakaļ.
8. Izkausējiet tumšo šokolādi mikroviļņu krāsnī un izrotājiet releti ar šokolādes svītrām.
9. Ļaujiet ruletei pāris stundas nostāvēties, sagrieziet un pasniedziet.

 


☑️Uzturvērtība uz 100 g: 245/15/8/28.

📔📸Instagram receptes un foto autors:@ change__yourself

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email