July 11 2020
Biezpiena pīrāgs no lavaša

Biezpiena pīrāgs lavašā

Forma 20 CM

  • 550 grami biezpiena,
  • 2 olas,
  • cukurs / saldinātājs pēc garšas (man ir 40 grami cukura),
  • dabīgā vaniļa vai 10 grami vaniļas cukura,
  • 200 grami lavaša maizes,
  • 200 grami konservētu persiku.

1️⃣ Biezpienam pievieno olas, cukuru, vaniļas cukuru un visu labi sakuļ ar dakšiņu. Ja biezpiens ir rupji graudains, tad vispirms to var sasmalcināt caur sietu.
2️⃣Lavasšu sagriež taisnstūros (man ir 4 gabali no 27 līdz 30 cm), un persikus sagriež mazos gabaliņos.
3️⃣Uz ceturtdaļas lavaša maizes ielieciet ceturto daļu biezpiena masas un saplaciniet, nesasniedzot malu. Ielieciet ceturto daļu persiku virsū un sarurullējiet ruļļos.

PILDĪŠANA

  • 1 ola,
  • cukurs / saldinātājs pēc garšas (man ir 30 grami cukura),
  • 20 grami miltu,
  • 150 grami skāba krējuma.

    4️⃣ Olā ielej cukuru, sakuļ ar dakšiņu, pievieno miltus, skābo krējumu un visu samaisa līdz viendabīgai masai bez gabaliņiem.
    5️⃣ Formā, kas pārklāta ar foliju / pergamentu, ielieciet ruļļus gliemeža formā, pārlejiet ar pildījumu un cepiet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 °, līdz zeltaini brūnai garoziņai (30–40 minūtes).

    📔📸Instagram receptes un foto autors:@change__yourself

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email