October 18 2021

Biezpiena pīrāgs ar magonēm

Pamata sastāvdaļas:
Ola – 1 gab
Mīkstais biezpiens – 70 g
Sviests – 30 g
Rīsu milti – 120 g
Cepamais pulveris – pēc garšas
Saldinātājs – 1/2 tējk

Sastāvdaļas magoņu slānim:
Magoņu – 120 g
Piens 0,5% -210 ml
Saldinātājs – 1/2 tējk

Sastāvdaļas pildījumam:
Biezpiens 5% – 180 g
Ricotta siers – 100 g
Mīkstais biezpiens – 80 g
Ola – 1 gab
Kukurūzas ciete – 10 g
Vanilīns – 1 g
Saldinātājs – 1/2 tējk

Gatavošanas metode:
Sajauciet magones ar pienu un saldinātāju. Uzliek uguni, uzvāra un vāra, nepārtraukti maisot, līdz manes uzsūc pienu. Noņemiet no karstuma un ļaujiet atdzist.

Lai sagatavotu pamatni, olu un saldinātāju sakuļat. Sakuliet ar dakšiņu, tad pievienojiet mīkstu biezpienu un samaisiet. Iegūtajā masā ielej izkausētu sviestu un pamazām pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri. Mīciet mīklu, pārklājiet ar maisiņu un atdzesējiet 30 minūtes.

Lai pagatavotu biezpiena kārtu, visas sastāvdaļas jānosūta atsevišķā traukā un jāsakuļ ar blenderi līdz gludai konsistencei.
Izņemiet mīklu no ledusskapja un sadaliet to pa veidnes dibenu, veidojot augstas malas. Man ir veidne ar diametru 17 cm.
Vienmērīgā kārtā pārklājiet ar magoņu pildījumu. Pēc tam izklājiet biezpiena pildījuma slāni, izlīdziniet un nosūtiet kūku uz krāsni, kas uzkarsēta līdz 180 ° 35 minūtes.
Ļauj gatavajai kūkai pilnībā atdzist, tad izņem no veidnes.

 

Receptes autors: @kolos_kovafit

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email