September 25 2021

Biezpiena krēma zemesriekstu torte

🔷 Sastāvdaļas:
Nepieciešams biskvītam:
🍫Ola – 1 gab. ⠀
🍫 Kefīrs 2,5% – 140 ml. ⠀
🍫 Augļu biezenis (ābolu vai jebkurš cits) – 90 gr. ⠀
🍫 rīsu milti – 45 gr. ⠀
🍫 kukurūzas ciete – 20 gr. ⠀
🍫kakao (man ir bez taukiem) – 10 gr. ⠀
🍫 soda – 1/2 tējk
🍫Saldinātājs pēc garšas ⠀

krēmam:
🥜Biezpiens – 400 gr. (Man ir rikota – 30 gr, biezpiens briketē 0% -165 gr, mīkstais biezpiens 5% – 205 gr, ņem to, kas tev ir, galvenais ir garšīgi)
🥜 Piens 2,5% – 110 ml. ⠀
🥜 grauzdēti zemesrieksti – 15 gr.
🥜 Zemesriekstu sviests – 15 gr.
🥜kakao -5 gr
🥜Saldinātājs pēc garšas ⠀
🥜Vanilīns

🔸 Mērcēšanai:
Silts ūdens + saldinātājs – 20-50 ml

Ēdienua gatavošana:
Samaisiet kefīru un soduun atstājiet uz 5 minūtēm.Pievienojiet visas pārējās sastāvdaļas un samaisiet līdz gludai maai.

Sadaliet mīklu 2 vienādās daļās (apmēram 170 g) un cepiet uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 g, 20 minūtes katru biskvītu (labāk izmantot silikona veidni, man ir 16 cm diametrs) ⠀
⠀⠀
Tikmēr: iesit biezpienu ar pienu samiksējiet ar blenderi, lai iegūtu maigu un viendabīgu tekstūru, biezpienam pievieno zemesriekstu sviestu, smalki sagrieztus zemesriekstus, saldinātāju, vanilīnu un kakao. Labi samaisa. Ļauj biskvītam atdzist. Katru biskvītu kārtīgi samērcējam. Kūku kopā liekam tortes gredzena formā, ietiektu izmantot arī plēvi.

Mēs ieliekam izmērcēto biskvītu, izlejam pusi krēma, uzliekam otro biskvītu, izlejam krēmaotro pusi un liekam uz nakti ledusskapī 😉 no rīta to pārlej ar šokolādes sīrupu.

 

Autors: @ ninosita_911

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email