May 13 2020
Biezpiena krēma smēriņš

Biezpiena krēma smēriņš

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻Piens 1 litrs.
👉🏻Kefīrs 500 ml.
👉🏻Ola 1 gab.

Piedevas:
👉🏻Sāls 0,5 tējk
👉🏻Citronu sula 1 tējk
👉🏻Zaļie pētersīļi.

Jūs varat pievienot ķiplokus, jebkuru no iecienītākajām garšvielām.

 

🛒Sastāvdaļas:

1.  Mums vajadzēs divus katliņus pienam un kefīram. Kefīru nedaudz uzkarsē (nevāra, ne līdz karstam stāvoklim, bet nedaudz uzsilda)
2. Uzlieciet pienu uz uguns, pievienojiet sāli un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Izslēdziet. Un lēnām ielejiet uzsildīto kefīru un tajā pašā laikā nepārtraukti maisiet. Mēs maisām, līdz sākas dalīšana biezpienā un sūkalās!
3.Noliekam visu malā, ņemam dziļu trauku, sietiņu, marli. Pārklājam sietu ar marli, ieliekam katlā. Viegli ielejiet mūsu pagatavoto maisījumu un ļaujiet šķidrumam notecēt (es parasti sasienu marli un piekaru to virs izlietnes).
4.30 minūtes ļaujiet visam niostāvēties.
5. Tālāk sakuliet olu un 1 tējk citrona sulus ar rokas blenderi. Liekam klāt tur pagatavoto biezpiena masu un kuļam visu līdz krējuma siera konsistence, tas ir aptuveni 7 minūtes.
6. Pievienojiet zaļumus un citas garšvielas pēc izvēles. Ledusskapī liekam uz 12 stundām. Viss ir gatavs

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@pp_katee

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email