February 18 2020
Biezpiena deserts ar džerveņu marmelādi

Biezpiena deserts ar dzērveņu marmelādi

Biezpiena deserts ar džerveņu marmelādi

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻200 ml piena;
👉🏻1 ēd.k. medus;
👉🏻13 g želatīna;
👉🏻180 gr biezpiena.

🛒Sastāvdaļas (marmalādei):

👉🏻300 gr dzērvenes;
👉🏻1 ēd.k. medus;
👉🏻5 g agara-agara;
👉🏻30 ml ūdens.

 

🥃Ēdiena pagatavošana:

  1. Uzkarsē nedaudz pienu (neuzvāra), pievieno želatīnu un izšķīdina to. Nākamais klāt iet medus.
  2. Kad piens ir nedaudz atdzisis, sajauciet to ar biezpienu, izmantojot mikseri.
  3. Ielejiet formiņās un ielieciet ledusskapī.
  4. Gatavojam tālāk marmelādi: Zem vāka vāra dzērvenes ar medu, maisot uz nelielas uguns. Sasmalciniet dzērvenes un izkāsiet tās caur sietu nobeigumā.
  5. Mērcējiet agaru 30 ml karstā ūdenī.
  6. Samīcītās dzērvenes joprojām vāram 2-3 minūtes, pievienojam klāt agara agaru, uzkarsējam līdz vārīšanās temperatūrai un vāra vēl minūti.
  7. Lejam pagatavoto dzērveņu marmelādi  virsū biezpiena slānim un atkal ievietojam ledusskapī.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @bybochka_tv

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email