June 30 2020
Biešu humuss

Biešu humuss

Sastāvdaļas🔻
80180 gr žāvētu aunazirņu
▫1–2 tējk kumira
▫3 tējk sezama sēklas
▫ sulas puse no citrona
▫ 250-300 ml. ūdens (buljons) no aunazirņiem
▫1 biete
▫ sāls pēc garšas

Gatavojam🔻
Uz nakti iemērciet aunazirņus dzeramajā ūdenī. No rīta tos labi noskalojiet, ielieciet katliņā, uzlejiet 2 pirkstus virs ūdens un vāriet 1-2 stundas, līdz tie kļūst mīksti. Atsevišķi mēs cepam bietes, sagriežot tās mazos kubiņos vai vienkārši vāriet negeieztas bietes.

Kad aunazirņi ir pagatavoti, buljonu ielej atsevišķā glāzē un aunazirņus pārliek blenderī.

Pēc tam karstā pannā bez eļļas žāvē kuminu un sezamu līdz zeltainai krāsai. Pēc tam sasmalciniet tos kafijas dzirnaviņās pulverī.

Aunazirnim pievieno kumina un sezama pulveri, sāli pēc garšas, citrona sulu, pusi no aunazirņu buljona un pievieno ceptas vai vārītas bietes. Mēs sākam blenderēt lielā ātrumā, un pagatavošanas laikā pievienojam atlikušo buljonu, panākot hummusu līdz vajadzīgajai konsistencei.

Mēs ieliekam gatavu hummusu bļodā, un jūs to varat izrotāt ar nelielu daudzumu sēklu un dīgstiem.

 

📔📸Instagram receptes un foto autors: @bodytimebox

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email