January 06 2021
Bez cepšanas siera kūka ar ogām

Bez cepšanas siera kūka ar ogām bez pievienotiem miltiem

Uzturvērtība 134/4/10/4 uz 100 gr 😍
Kūkas diametrs 20 cm

Pamatnei: lai pagatavotu pamatni, visas sastāvdaļas jāsasmalcina ar blenderi, jāiegūst viendabīga masa, jāizklāj veidnes apakšā un jāliek ledusskapī uz 10 – 20 minūtēm.

40 g žāvētu augļu (man ir žāvētas aprikozes)
30 g riekstu (man ir valrieksti)
30 g kokosriekstu pārslu
30 g augu eļļas (man ir kokosriekstu eļļa, jūs varat izmantot jebkuru citu dārzeņu vai sviestu)

Pildījumam:
300 g skāba krējuma 15%
200 g biezpiena (man ir mīksts 0,1%)
30 g šķīstošā želatīna
150 g ogu man ir mellenes
Saldinātājs – eritrīts 50 g vai cukurs pēc garšas

Pagatavošana:
150 ml želatīna aplej ar ūdeni un ūdens vannas peldē pagatavo  to līdz caurspīdīgai, sarecēkušai konsistencei.
Skābo krējumu sajauciet ar biezpienu un saldinātāju izmantojot mikseri.
Ogas sasmalcina ar blenderi, pievienojot 100 ml ūdens un saldinātāja.

Mēs izņemam pagatavoto kūkas pamatni no ledusskapja.
Pagatavoto želatīnu sadalam, liekam kopā daļu ar skābo krējumu un daļu ar ogu masu, lēnām sakuļam. Skābā krējuma masai 2/3 želatīna un ogai 1/3.
Skābā krējuma kārtu uzlej uz pamatnes un pēc tam samaisam nedaudz ar ogu slāni, lai tas izskatās skaisti, izpludināti. Virsū izkārtojam svaigas ogas, liekam uz trim stundām ledusskapī!

Autors: @pp_mari_food

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email