May 19 2020
Bez cepšanas meža riekstu torte

Bez cepšanas meža riekstu torte

🛒Sastāvdaļas:

Pamatam (biskvītam):
👉🏻100 g mandeles
👉🏻50 g pekanriekstu
👉🏻15 ml kokosriekstu eļļas
👉🏻Šķipsniņa sāls
👉🏻3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
👉🏻4 žāvētas vīģes, kas izmērcētas ūdenī

Krēmam:
👉🏻200 g indijas riekstu, kas iemērkti uz nakti ūdenī
👉🏻50 ml kokosriekstu krējuma vai bieza koksriekstu putukrējuma
👉🏻30 ml kļavu sīrupa
👉🏻20 ml lazdu riekstu pastas
👉🏻20 ml kausētas kokosriekstu eļļas
👉🏻1 šķipsniņa sāls
👉🏻1 šķipsniņa vaniļas esences

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Visas pamatnes sastāvdaļas samaļ kombainā, līdz iegūta vienveidīga mīkla.
2. Ielieciet uz cepešpannas un uzmanīgi sablīvējiet, lai veidotos kūkas pamatni topošajai kūkai.
3. Saldējam 15 minūtes.
4. Uzlieciet virsū veselu lazdu riekstu slāni un piespiediet pie pamatnes.
Un atkal sasaldē 15 minūtes.
5. Sagatavojiet krēmu: saputojiet visas krējuma sastāvdaļas 5-7 minūtes līdz krēmīgai masai.
6. Ņem 1/3 krēma un sajauc ar 4 ēdamkarotēm kakao. Ieliec ledusskapī.
7. Pārējo 2/3 kūkas krēma ielejiet uz pamatnes. Liek saldētavā uz 30 minūtēm.
8. Uz krēma ielieciet vēl vienu lazdu riekstu slāni un piepildiet ar atlikušo šokolādes krēmu.
9. Ievietojiet saldētavā uz 1 stundu.
10. Pirms pasniegšanas ļaujiet nostāvēties 10 minūtes istabas temperatūrā.
⠀️


📔📸Instagram receptes un foto autors:@healthy.yve

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email