May 24 2020
Azerbaidžānas pahlava

Azerbaidžānas pahlava

?Sastāvdaļas:

Mīklai:
??Pilngraudu milti 100 g
??Auzu pārslas 100 g
??150 ml ūdens
??Augu eļļa 1/2 ēd.k. l
??Sāls 1/8 tējk

Pildījumam:
??Žāvētas plūmes 70g
??Žāvētas aprikozes 70g
??Rozīnes 70g
??Valrieksti 90g
??Kanēlis pēc vēlēšanās

Sīrupam:
??Medus (var aizstāt ar topinambūru sīrupu vai kļavu) 200 g + ūdens 50 ml + citronu sula 2 ēd.k. l


?Ēdiena pagatavošana:
1. Mērcējiet žāvētus augļus verdošā ūdenī, noteciniet ūdeni, nomazgājiet riekstus un sasmalciniet kopā ar žāvētiem augļiem vidējos gabaliņos. Pievienojiet maltu kanēli.
2. Mīciet mīklu no miltiem, ūdens un augu eļļas un sāls. Mīkla ir elastīga un maiga.
3. Atstājiet mīklu 15 minūtes, pārklājot ar dvieli
4. Mīklu sadala 8 vienādās daļās.
5. Izrullē pirmo mīklas kārtu ar diametru, kas ir nedaudz lielāks par veidnes diametru.
6. Ielieciet daļu pildījuma uz mīklas.
7. Izdariet to arī pārējai mīklai, izlieciet pildījumu.
8. Atkal ielieciet pildījumu otrajā kārtā uz mīklas un tā tālāk, līdz viss ir beidzies
9. Pēdējais slānis: pārklāj ar izrullētu mīklu pildījumu un noslēdz galus, apziež ar eļļu (man ir kokosriekstu).
Cepiet baklavu cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 180 grādiem 25 minūtes.
10. Sagatavojiet sīrupu: sajauciet medu vai topinambūru sīrupu ar ūdeni un citronu sulu. Pirms sagriešanas gabalos, pārlejiet ceptu pīrāgu ar sīrupu.
11. Cepiet kūku vēl 25 minūtes. pie t 180 grādiem

 

??Instagram receptes un foto autors:@ Margo_food.blog

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email