September 27 2021

Aveņu sufflē

🔷 Sastāvdaļas:
▪️mīksts biezpiens 300 gr.
▪️ piens 2,5% 100 ml vai ūdens, 100 ml
▪️ šķīstošais želatīns, 15 gr.
▪️ avenes 200 gr
▪️ saldinātājs pēc garšas

Ēdiena gatavošana:
1. Avenes samaļ blenderī (es tā darīju) vai avenes sasmalcina caur sietu
2. Sajauc aveņu biezeni ar mīkstu biezpienu un saldinātāju
3. Aplejiet želatīnu ar pienu vai ūdeni, ļaujiet tam uzbriest un pēc tam izkausējiet želatīnu (es to darīju mikroviļņu krāsnī ar īsiem impulsiem, lai nebūtu graudiņu, kamēr želatīns nav pilnībā izšķīdis), vissvarīgākais ir neuzvarīt želatīnu !! Vai arī jūs varat to izkausēt uz plīts.
4. Tiklīdz želatīns pilnībā izšķīst, ielej to biezpienā ar avenēm plānā straumē un ātri maisa, lej veidnēs un liek uz pāris stundām ledusskapī.
5. Ja sufflē slikti ņemas no silikona veidnes, varat burtiski to ievietot karstā ūdenī uz sekundi, un deserts ātri iznāks ārā no formas 👌

Autors: @fit_alenushka

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email