June 29 2020
Aveņu cepumi

Aveņu cepumi


Sastāvs:
🔸 100 g auzu pārslu
🔸100 g miltu
🔸 1/2 tase aveņu ievārījuma (150 g)
🔸6 ēd.k. eļļa bez smaržas
🔸1–2 ēd.k. cukurs (pēc izvēles)
🔸0,5 tējk soda vai 1 t.k. cepamā pulvera
🔸šķipsniņu vanilīna un sāls
🔸 1 ēd.k. l pūdercukurs

Ēdiena pagatavošana:
🔹 Auzu pārslas sasmalcina miltos.
🔹 Bļodā ielieciet ievārījumu, cukuru, sāli, vaniļu, pievienojiet eļļu. Ja lietojat sodu, pievienojiet to arī ievārījumam.
🔹 Sajauc un izsijāt miltus ar cepamo pulveri.
🔹Ievārījumam pievienojam auzu pārslas un izsijātu miltu maisījumu.
🔹 Mīciet mīklu.
🔹Eļļojiet rokas ar eļļu. Rullējiet apmēram 15-16 bumbiņas.
🔹 Tad jūs varat tās aprullēt pūdercukurā un pēc cepšanas noņemt lieko.
🔹 Ievietojiet cepumus uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru.
🔹Cepiet uzkarsētā cepeškrāsnī ar 180 gr. 10 min.


📔📸Instagram receptes un foto autors:@yulia_gud

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email