April 02 2020
Aukstā uzkoda Siera eglītes

Aukstā uzkoda Siera eglītes

Aukstā uzkoda Siera eglītes

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻Krekeri (pasniegšanai)
👉🏻Biezpiens 5% 180 g (mīksta masas)
👉🏻Maza tauku satura cietais siers 70 gr
👉🏻Olīveļļa 1 ēd.k. l
👉🏻Saulē kaltēti tomāti 4 saiviņas (var arī iztikt bez tām)
👉🏻Sāls un pipari (ja vēlaties)
👉🏻Valrieksti (sauja) 30 gr
👉🏻Oregano (sausā veidā) šķipsniņa
👉🏻Svaigas dilles (Ziemassvētku eglīšu apviļāšanai)
👉🏻Sausa saldā paprika (Ziemassvētku eglīšu apviļāšanai)

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Pamatu sagatavo no biezpiena, siera, kurš sarīvēts uz smalkās rīves, samīca ar dakšiņu un labi samaisa.
2. Pamatam pievienojiet sasmalcinātus riekstus, smalki sagrieztus tomātus, eļļu, garšvielas. Visu kārtīgi samaisa.
3. No pamata mēs veidojam bumbiņas, un pēc tam no tām konusus.Man sanāca 8 gab. Nu, tas ir atkarīgs no tā, kāda izmēra būs jūsu Ziemassvētku eglītes!
4. Smalki sagrieztas dilles un labāk sasmalcinātas blenderī saliekam uz šķīvja. Citā šķīvī – ieberam papriku (bet ar dillēm ir garšīgāk, paprika ir vairāk skaistumam un dažādībai).
5. Katra konusa malas apvārtām dillēs vai paprikā, lai izveidotu eglītes.
6. Izlieciet krekerus uz trauka, un Ziemassvētku eglītes uz katra krekera.
7. Ziemassvētku eglīšu galotnes rotā ar granātābola sēkliņām vai olīvu gabaliņiem.

❎Uzturvērtība (bez krekinga) 1 gab. – 95/7/7/1 (8 gab.)
📔📸Instagram receptes un foto autors:@ pp_mari_2

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email