May 20 2020
Augļu kekss bez pievienota cukura

Augļu kekss bez pievienota cukura

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻1 kg žāvētu augļu pēc izvēles⠀
👉🏻3 tases vārīta ūdens ⠀
👉🏻3 tases (360 g) miltu ar cepamo pulveri (vai pašbristošie miltiem)

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

1. Augļus iemērc verdošā ūdenī un atstāj 3–8 stundas, cieši pārklājot ar vāku vai plēvi, lai tvaiks neizkļūtu laukā.
2. Kad augļi ir mīksti, uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 125 grādiem.
3. Iesmērējam cepamo formu ar izmēru 23-25 ​​cm vai 6-8 mazas formas un noliekam malā.
4. Sajauciet izmērcētos žāvētus augļus ar miltiem.
5. Pārlejiet mīklu veidnē, izlīdzinot virsmu ar lāpstiņu vai karoti.
6. Cepiet no 1 stundas (mazām formām) līdz 2 ½ stundām (lielam keksam) vai līdz zobu bakstāmais iebakstot iznāk tīrs un kekss ir brūns.
7. Ļauj pilnībā atdzist un glabā līdz pasniegšanai hermētiskā traukā. Keksu 3-4 nedēļas glabā istabas temperatūrā, bet tomēr labāk to turēt ledusskapī.

PIEZĪMES: ⠀
Jūs varat izmantot jebkurus žāvētus augļus / sukādes augļus utt. Mēs izmantojām 500 g sasmalcinātu dateles, 250 g gaišu rozīņu un 250 g tumšu rozīņu.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @brolivje

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email