July 06 2020
Aprikožu cepumi

Aprikožu cepumi

☘ Mīklas sastāvdaļas:
(24 cepumiem):
1 glāze = 250 ml
1️⃣ 1 glāze universālu miltu
2️⃣ 110 g aukstas eļļas
3️⃣ 110 gr krēmsiera
4️⃣ 2 ēd.k. ūdens pēc aunazirņu vārīšanas (aquafabs)

☘Pildījuma sastāvdaļas:
1️⃣ 2 tases smalki sagrieztu žāvētu aprikožu
2️⃣ 120 ml svaigas apelsīnu sulas
3️⃣ 3-4 ēd.k. l kļavu sīrups⁣

🍃 Ēdiena gatavošana:
1️⃣ Mīciet mīklu, apvienojot visas tās sastāvdaļas. Mīklu sadaliet divās daļās, izveidojiet apaļu formu, aptiniet ar pergamenta papīru un saldējiet vismaz 1 stundu.
2️⃣ Ievietojiet visas pildījuma sastāvdaļas katliņā un vāriet uz vidējas uguns, līdz žāvēto aprikožu gabali ir mīksti.
3️⃣ Sajauciet pildījumu blenderī līdz gludai konsistences masai.
4️⃣ Izņemiet vienu mīklas daļu no saldētavas un ļaujiet tai atkausēties, līdz variet to izrullēt ar mīklas rulli.
5️⃣ Mīklu izrullējiet apmēram 1 cm biezā taisnstūrī uz pergamenta papīra. Mīklu ātri jāizrullē, lai atkausēšanas laikā tā nepieliptu pie papīra.
6️⃣ Ielieciet mīklai pusi pildījuma, pēc tam to sarullējiet ar pergamenta papīra.
7️⃣ Sagrieziet rullīti 12-14 gabaliņos, nesagriežot līdz galam. Atkārtojiet to ar otru mīklas daļu.
8️⃣ Iesmērējiet ruļļus ar aunazirņu akvafabu un, ja vēlaties, apkaisiet nedaudz ar niedru cukuru. Cep 20 minūtes 180 ° C temperatūrā.

⁉️ Kāds ir tavs iecienītākais augļu pildījums? 😋


📔📸Instagram receptes un foto autors: @ woon.heng 🌿

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email