March 04 2020
Apelsīnu kekss ar magonēm

Apelsīnu kekss ar magonēm

Apelsīnu kekss ar magonēm

🛒Sastāvdaļas:

👉🏻2 olas
👉🏻100 gr sviesta, man ir kokosriekstu, var būt parastais
👉🏻1 apelsīns (sula un miziņa)
👉🏻50 gr cukura, man ir cukurniedru brūnais
👉🏻2 ēdamk topinambūru sīrupa
👉🏻220 gr rīsu miltu
👉🏻30 gr magoņu sēklas
👉🏻10 gr cepamā pulvera
👉🏻Šķipsniņa kurkuma

 

🍴Ēdiena pagatavošana:

  1. Labi saputo olas, sviestu, cukuru, sīrupu.
  2. Padoms ❗ – ar vislielāko maisītāja ātrumu visos līmeņos pārkuliet mīklu, tad sviests nebūs jūtams.
  3. Izspiediet sulu no apelsīna un atšķaidiet to ar ūdeni līdz 200 ml (es ņēmu 120 ml sulas un 80 ml ūdens), un arī ierīvējiet mizu.
  4. Sulu kopā ar mizu pievienojam klāt olu maisījumam.
  5. Atsevišķā bļodā sajauciet miltus, kurkumu (ja nav kurkuma, tas nekas, bez tās jūs varat arī iztikt, tā vairāk ir vajadzīga, lai iegūtu smuku krāsu keksam), magones un cepamo pulveri.
  6. Savienojiet abu bļodu saturu. Samaisiet kārtīgi labi.
  7. Ielejiet silikona veidnē un cepiet uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 190 grādiem apmēram 40 minūtes.

📔📸Instagram receptes un foto autors: @lenchik_food

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email