June 26 2020
Ābolu džems bez cukura

Ābolu džems bez cukura

🍓Sastāvdaļas:
1️⃣Āboli (vēlams zaļi, ne pārāk skābi) – 1,2 kg
2️⃣ topinambūru sīrups – 330 g (to parasti pārdod tādā apjomā, es vienkārši ielēju visu burku)
3️⃣Citrona sula – 1 ēd.k. (jūs varat arī bez, bet garšīgāks ar to)
4️⃣Ūdens – 200 ml


🍒 Ēdiena gatavošana:
1️⃣ Nomizojiet mizu no āboliem (mēs cenšamies to sagriezt pēc iespējas plānāk), ielieciet mizu pannā un piepildiet to ar ūdeni, uzvāra un vāriet 10-15 minūtes (ābolu mizā ir daudz pektīnu, mēs to darām, lai pēc tam iegūtu biezāku džemu) , līdz ar to ievārījums būs biezāks)
2️⃣ Mēs nolejam šķidrumu atsevišķā trauciņā, bez mizām
3️⃣ Ābolus sagriež mazos kubiņos, pēc serdes izņemšanas.
4️⃣ Ielejiet katliņā ābolus, ielejiet topinambūru sīrupu, ūdeni, kurā vārījām mizas, citrona sulu un lieciet uz vidējas uguns, vāra pēc uzvārīšanas 50–60 minūtes (āboli paliek mīkstāki un kļūs caurspīdīgi).
6️⃣Pārmaliet ievarījumu ar rokas blenderi līdz biezenim un iepildiet sterilizētās burkās.

 

📔📸Instagram receptes un foto autors:@dve_zlodeyki

  rekomendē, lai citi zina
Print Friendly, PDF & Email